nieuws

Markt voorgebakken brood groeit door

Nieuws

GOUDA – De markt voor voorgebakken brood groeit onverminderd door. De consument koopt ook meer volume.

Markt voorgebakken brood groeit door

GOUDA –  De markt voor voorgebakken brood groeit onverminderd door. De consument koopt ook meer volume.

Verder kopen klanten per aankoop gemiddeld iets meer en zijn er meer huishoudens die voorgebakken brood aanschaffen dan vorig jaar (93,2%), meldt Bakmail. Bakkers verliezen kopers in dit segment (-8%), maar weten de omzet wel goed op peil te houden door prijsstijging en gemiddeld meer verkocht volume per aankoop (+14%).

Van alle verkochte broodproducten bij supermarkten is bijna 13% voorgebakken brood. In bestedingen bestaat bijna één vijfde van de omzet uit broodproducten bij supermarkten uit voorgebakken brood. Bij bakkers is het aandeel in volume slechts 0,7% en 1,5% in bestedingen.

Ook het prijsverschil tussen beide kanalen is aanzienlijk: bij de supermarkt betaalt de consument per kilo voorgebakken broodproduct gemiddeld € 2,83. Bij de bakker is dat met gemiddeld € 6,42 per kilo meer dan het dubbele.

 

Reageer op dit artikel