nieuws

Gebaksdessert wint Food Hospitality Innovatieprijs

Nieuws

IJSSELSTIJN – Op het gebied van eten en drinken in de zorg is Easy-to-Eat de beste innovatie van het afgelopen jaar in de categorie Front-Office, zo oordeelt de jury van de Food Hospitality Innovatieprijs ’09.

Gebaksdessert wint Food Hospitality Innovatieprijs

IJSSELSTIJN – Op het gebied van eten en drinken in de zorg is Easy-to-Eat de beste innovatie van het afgelopen jaar in de categorie Front-Office, zo oordeelt de jury van de Food Hospitality Innovatieprijs ’09.

Easy-to-Eat is een gebaksdessert voor patiënten en bewoners met slikproblemen. De jury heeft de prijs uitgereikt aan de alliantie van zelfstandige banketbakkers Patisserie Unique en FoodQuest uit Zoetermeer die het product samen ontwikkelden.

Easy-to-Eat is behalve een gebaksdessert, ook een tussendoortje dat vanwege de juiste consistentie door mensen met een slikstoornis probleemloos kan worden gegeten. Het product draagt door de hoogwaardige eiwitten tevens bij aan een verbeterde voedingstoestand. In de categorie Front-Office waren de kanshebbers verder Beter Leven Kalfsvlees van MAQSfood, een convenience vleesproduct op basis van het door de VanDrie Group en Dierenbescherming ontwikkelde ‘Beter Leven’-logo, en Glutenvrij visfilet van Vishandel Almelo, een glutenvrij viscomponent voor cliënten/gasten met een glutenintolerantie.

 

Reageer op dit artikel