nieuws

Echte bakker Nijkamp bakt beste oliebol

Nieuws

HOLTEN – Nadat hij vorig jaar tweede was geworden, heeft Martijn Nijkamp, de Echte Bakker uit Holten, dit jaar de eerste plaats behaald bij de landelijke oliebollenkeuring van het Echte Bakkersgilde.

Echte bakker Nijkamp bakt beste oliebol

HOLTEN – Nadat hij vorig jaar tweede was geworden, heeft Martijn Nijkamp, de Echte Bakker uit Holten, dit jaar de eerste plaats behaald bij de landelijke oliebollenkeuring van het Echte Bakkersgilde.

De tweede plaats was voor Martin Bom uit Beneden Leeuwen en de derde plaats werd gedeeld door Willem uit Wijchen, Jac. Herweijer uit Vlaardingen en Koenen uit Westervoort. De afgelopen weken konden alle 223 Echte Bakkers van Nederland hun oliebollen laten keuren in Wageningen. Elke oliebol werd op de gebruikelijke onderdelen beoordeeld door GildeMeester Chris Scholtens. De oliebol van Nijkamp scoorde op alle onderdelen goed. Scholtens: ‘De oliebol was luchtig, niet vet en bovendien zat er een mooi knapperig korstje om. De vulling zat mooi ingekapseld waardoor de smaak van de vruchtjes optimaal tot z’n recht kwam. Al met al een zeer goede oliebol.’

De ultieme jury wordt gevormd door de klanten van Nijkamp. Maar daar maakt het sympathieke bakkersechtpaar zich niet zo druk om. ‘Met deze prijs op zak weten we zeker dat zelfs de meest kritische klanten tevreden zullen zijn met onze oliebollen,’ aldus Ingrid Nijkamp.

Martin Nijkamp gebruikt machines van V-Technology uit Sneek.

Lees ook: Weihnachtsstol van Martijn Nijkamp topper

Reageer op dit artikel