nieuws

Dove werknemers bij Bakkerij Vitaal

Nieuws

SINT MICHIELSGESTEL – Nederland is een nieuwe bakkerij rijker; Bakkerij Vitaal uit Sint Michielsgestel. Vitaal is een bijzondere bakkerij, want de zeven werknemers zijn doof en hebben ook sociale beperkingen.

SINT MICHIELSGESTEL – Nederland is een nieuwe bakkerij rijker; Bakkerij Vitaal uit Sint Michielsgestel. Vitaal is een bijzondere bakkerij, want de zeven werknemers zijn doof en hebben ook sociale beperkingen.

De knapkoeken en roomboterwafels van de bakkers vinden hun weg door heel Nederland. Broodjes, krentenbollen en worstenbroodjes zijn voor eigen gebruik, te weten het Instituut voor Doven, onderdeel van Viataal, meldt het Brabants Dagblad. Het bedrijf wil binnen twee jaar uitbreiden.

Vitaal levert aan bakkerijen. Na een jaar proefdraaien, twee dagen per week, worden er sinds half september gewone werkweken gedraaid. Met een subsidie van 40.000 euro is van Viataal is de bakkerij van start gegaan. De bedoeling is dat Bakkerij Vitaal helemaal los komt te staan van Viataal.

 

 

Reageer op dit artikel