nieuws

Cacaoprijs naar recordhoogte

Nieuws

FRANKFURT – De prijs van cacao is opnieuw omhoog gegaan.

Cacaoprijs naar recordhoogte

FRANKFURT – De prijs van cacao is opnieuw omhoog gegaan.

Dit meldt het Duitse vakblad LebensmittelZeitung. Er wordt op dit moment 2200 euro betaald voor een ton cacao. Sinds 1977 is de prijs niet meer zo hoog geweest. Volgens de Duitse zoetwarenindustrie is de recordprijs te wijten aan het feit dat beurshandelaren en speculanten hun aandacht verplaatsen van aandelen naar grondstoffen, omdat die momenteel een hogere winst opleveren. 

Ondanks de snel oplopende prijs voor cacao is de prijs van chocolade in Duitsland, dankzij de prijzenslag, nog op hetzelfde niveau gebleven, maar een woordvoerder van de zoetwarenfabrikanten zegt dat die situatie zo langzamerhand onhoudbaar wordt. ‘Als speculanten en investeerders de prijs voor cacao blijvend hoog houden, valt het te vrezen dat consumenten zich erop moeten instellen dat chocolade duurder wordt’, aldus directeur Torben Erbrath van de zoetwarenkoepel BDSI.

 

Reageer op dit artikel