nieuws

Sven Kramer en Johann Olav Koss openen Nationaal Schoolontbijt

Nieuws

ROTTERDAM – Het Nationaal Schoolontbijt is officieel van start gegaan. Onder toeziend oog van tientallen kinderen, genodigden en journalisten openden Sven Kramer, samen met Johann Olav Koss en Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam de zevende editie van het ontbijtevenement.

Sven Kramer en Johann Olav Koss openen Nationaal Schoolontbijt

ROTTERDAM – Het Nationaal Schoolontbijt 2009 is officieel van start gegaan. Onder toeziend oog van tientallen kinderen, genodigden en journalisten openden Sven Kramer, samen met Johann Olav Koss en Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam de zevende editie van het ontbijtevenement.

Het thema dit jaar is: Samen Ontbijten = TOP. En dus vond de opening van het evenement dit jaar ook plaats op een ‘top’ locatie. De 186 meter hoge Rotterdamse Euromast. Schaatskampioenen Sven Kramer, Johann Olav Koss en de Rotterdams burgemeester Ahmed Aboutaleb hesen de ontbijtvlag en ontbeten met leerlingen van drie Rotterdamse basisscholen. Vooraf aan het ontbijt benadrukten zowel Koss, Kramer als Aboutaleb in hun speeches het belang van een goed ontbijt. Kramer: ‘Sla nooit je ontbijt over. Het geeft je energie en het is goed voor de concentratie’, gaf hij de aanwezige kinderen mee.

Media
Rustig ontbijten voor Sven Kramer Johann Olav Koss, Ahmed Aboutaleb en de tientallen kinderen was er niet bij, de opening op de Euromast werd door vele landelijke en regionale media geregistreerd.

Right to Play
Johann Olav Koss was bij de openingshandeling aanwezig omdat zijn stichting Right to Play dit jaar is aangewezen als goed doel waar de opbrengst naar toe gaat. Voor deelname aan Het Nationaal Schoolontbijt wordt van scholen een symbolische vergoeding gevraagd van € 0,25 per ontbijtje. Dat leverde een totaalbedrag op van 135.000 euro voor Right to Play. 
 
Deze week gaan op 2500 scholen ruim 540.000 kinderen samen ontbijten. Zevenhonderd bakkers zullen actief zijn tijdens Het Nationaal Schoolontbijt, vorig jaar waren dat er 606. 
 
Bekijk videoreportage (Hart van Nederland)

Reageer op dit artikel