nieuws

Structuurmaatregelen voor een jaar verlengd

Nieuws

DOETINCHEM – De structuurverbeterde maatregelen voor de bakkerij worden een jaar verlengd.

Structuurmaatregelen voor een jaar verlengd

DOETINCHEM – De structuurverbeterde maatregelen voor de bakkerij worden een jaar verlengd.

Het zorgvuldig uitwerken van een breed gedragen visie door werkgevers- en werknemersorganisaties in de bakkerijsector heeft meer tijd nodig dan was voor­zien. Daarom zullen de structuurmaatregelen in de bestaande opzet ook in 2010 worden gecontinueerd. Normaal neemt Commissie Brood en Banket van het Productschap Akkerbouw een beslissing voor een periode van vijf jaar. 

In de structuurmaatregelen staan voorlichting en imagobevordering centraal, bijvoorbeeld in de vorm van subsidieverlening aan het Voorlichtingsbureau Brood, dat onder andere het Nationaal Schoolontbijt organiseert, en aan de Stichting Bakkerij Imago.  Ook het eerstelijns advies voor MKB-ondernemers, stimuleringsactiviteiten voor startende bakkers en borgstelling (uit het BakkersFinancieringsFonds) behoren tot de maatregelen.

Lees ook:
Draagvlak voor structuurmaatregelen bakkerij

Reageer op dit artikel