nieuws

Strijd Limburgse bakkers nog niet gestreden

Nieuws

LIMBRICHT – Twintig Limburgse Echte Bakkers bonden op woensdag 25 november de strijd met elkaar aan tijdens de Kampioenendag. Naast zes productkampioenen zijn vijf bakkers door naar de finale waar wordt bepaald wie de allerbeste is van Limburg

Strijd Limburgse bakkers nog niet gestreden

LIMBRICHT – Twintig Limburgse Echte Bakkers bonden op woensdag 25 november de strijd met elkaar aan tijdens de Kampioenendag. in Limbricht. Naast zes productkampioenen zijn vijf bakkers door naar de finale waar wordt bepaald wie de allerbeste is van Limburg.

De Echte Bakkers kregen de opdracht zes producten te overhandigen aan de jury, onder leiding van Jan Zweistra. Naast een roomboter amandelletter, rijstevlaai, speculaas, zachte witte puntjes, tarwebrood werd een kerststol gekeurd. Iedere categorie leverde een aparte winnaar op. (zie onderaan)

Play off
Naast de titels die per product te behalen waren, werd er gestreden om een van de vijf play off plekken. Deze play-offs bepalen uiteindelijk wie zich aan het einde van het jaar ‘Beste Limburgse Echte Bakker 2009’ mag noemen. De bakkers worden getoetst op diverse  onderdelen. Voor de titel worden de NBC cijfers, winkelbeoordeling, kampioenendag, keuringen tijdens gespreksavonden en productkeuringen in december bij elkaar opgeteld. De bakker met de hoogste score mag zich de beste van Limburg noemen. De finalisten zijn: Gommans uit Sevenum, Snijders uit Stamproy, Derix uit Horst, Roubroeks uit Susteren en Kollen uit Ell.

Productwinnaars
Roomboter amandelletter
1 Derix
2 Roubroeks
3 Douven

Rijstevlaai
1 Koolen
2 Ewals
3 Derix

Zachte witte puntjes
1 Roubroeks
2 Hagedoren
3 Cox

Tarwebrood
1 Dieteren
2 Gommans
3 Snijders

Kerststol
1 Hagedoren
2 Koolen
3 Roubroeks

Speculaas
1 Clout
2 Roubroeks
3 Gommans

 

Reageer op dit artikel