nieuws

Nederlander eet goedkoper door crisis

Nieuws

DEN HAAG – Steeds meer mensen kiezen sinds de kredietcrisis voor goedkopere voedingsmiddelen. Dat blijkt uit nieuw consumentenonderzoek in opdracht van het Voedingscentrum.

DEN HAAG – Steeds meer mensen kiezen sinds de kredietcrisis voor goedkopere voedingsmiddelen. Dat blijkt uit nieuw consumentenonderzoek in opdracht van het Voedingscentrum.

De resultaten van het onderzoek zijn op 17 november bekend gemaakt tijdens het symposium ‘Goedkoop eten moet gezonder!’. Van de 900 ondervraagden geeft 61% aan vaker aanbiedingen te kopen in de supermarkt. 51% kiest vaker huismerken en goedkopere merken. Dit geldt vooral voor mensen die aangeven dat ze minder te besteden hebben.

 Bezuinigen
Sinds het uitbreken van de crisis koopt een deel van de Nederlanders ook andere soorten producten. Bijna een derde geeft aan het meest te bezuinigen door minder kant-en-klaarmaaltijden te kopen en goedkopere vleessoorten te kiezen. 24% koopt goedkopere vleeswaren en 16% vaker groente in blik of pot. Fastfoodrestaurants, snackbars en afhaalmaaltijden zijn sinds de kredietcrisis minder populair, zo blijkt ook uit het onderzoek.

Goedkoop gezonder
Het Voedingscentrum daagt de fabrikanten van voeding uit om de bulk van de veel gegeten producten gezonder te maken. Tegelijkertijd doet het Voedingscentrum een oproep aan supermarkten om vaker gezonde producten in de reclame te doen. Dit omdat consumenten tijdens het boodschappen doen steeds meer letten op aanbiedingen.
 

Reageer op dit artikel