nieuws

Kerstmis in Nederlands Bakkerijmuseum

Nieuws

HATTEM – Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem staat traditiegetrouw borg voor een sfeervolle afsluiting van het jaar.

HATTEM –  Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem staat traditiegetrouw borg voor een sfeervolle afsluiting van het jaar.

Bijna elke dag kunnen kinderen in de kerstvakantie zelf (gratis) kerstkoekjes maken in twee kleuren deeg. De jonge bakkers krijgen daarbij hulp van de bakker. Reserveren vooraf is niet nodig.

Familievoorstellingen
Bakker fred geeft speciale kindervoorstellingen. De familievoorstellingen vinden plaats op 28, 29 en 30 december om 12.00 uur en om 15.00 uur. Reserveren is niet nodig. 

Tweede Kerstdag
Het museum opent haar deuren tussen 13.00 en 17.00 uur. Onder het motto ‘Kerstkoeken met de Kerstbakker’ bakt bakker Wim voor met zijn jongste gasten kerstkoekjes.

Driekoningenbrood
Gebakken in de 19e eeuwse takkenbosoven: de verrukkelijke Driekoningenbroden. U kunt de bakdemonstratie volgen op 2 januari tussen 11.30 en 15.00 uur.

Demonstratie IJsschotsen maken
Bakker Wim houdt demonstraties IJsschotsen maken op 22, 23, 24, 28 en 29 december tussen 10.00 en 13.00 uur.

De Glazen Krakeling
In de expositie ‘De Glazen Krakeling’ zijn meesterwerken te zien uit Duitse ambachtelijke glasblazerij. Het is voor het eerst dat de van oorsprong Oost – Duitse glasindustrie Inge Glas toestemming heeft gegeven voor het exposeren van unieke mondgeblazen en handbeschilderde kerstversieringen, gemaakt uit mallen van meer dan 100 jaar oud.

Voor meer informatie: www.bakkerijmuseum.nl

 

Reageer op dit artikel