nieuws

Kamerleden ontbijten met kinderen in Nieuwspoort

Nieuws

DEN HAAG – Vanochtend vond in het Haagse perscentrum Nieuwspoort het Binnenhofontbijt plaats. Als onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt ontbeten 25 leden van de Eerste en Tweede Kamer samen met 2 Haagse basisschoolklassen.

Kamerleden ontbijten met kinderen in Nieuwspoort
Paul Rosenmöller, voorzitter van het Convenant Overgewicht, in een onderonsje met een van de kinderen.

DEN HAAG – Vanochtend vond in het Haagse perscentrum Nieuwspoort het Binnenhofontbijt plaats. Als onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt ontbeten 25 leden van de Eerste en Tweede Kamer samen met 2 Haagse basisschoolklassen.

De kinderen hadden een groot aantal ontbijtvragen voorbereid. Paul Rosenmöller, voorzitter van het Convenant Overgewicht, liet de verschillende Kamerleden een vraag uit een broodtrommel vissen, waarna het Kamerlid de leerling antwoord gaf. Sabine Uitslag, Tweede Kamer-lid voor het CDA, trok bijvoorbeeld uit de broodtrommel de vraag van Najlae uit groep 7: ‘Wie dekt bij u thuis de ontbijttafel?’. Uitslag antwoordde: ‘Doordeweeks dek ik de tafel niet, maar ik neem wel de tijd om te ontbijten. Vaak zijn dat twee boterhammen achter mijn bureau.’ Nihat uit groep 6 vroeg zich af of een Kamerlid ook soms in de auto ontbijt. Eerste Kamer-lid Anne-Wil Duthler van de VVD antwoordde daarop dat ze meestal naar haar werk fietst, maar heel soms, als ze laat is, wel eens een boterhammetje achter het stuur eet.

Convenant Overgewicht
Voorzitter van het Convenant Overgewicht Paul Rosenmöller hielp de kinderen bij het stellen en beantwoord krijgen van hun vragen. Het Convenant Overgewicht juicht, net als het Voedingscentrum, Het Nationaal Schoolontbijt toe. Rosenmöller: ‘Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Simpel gezegd kun je met een lege maag niet leren. En als je je ontbijt overslaat, grijp je eerder naar ongezonde tussendoortjes.’ Aan de ontbijttafel at ook atleet Troy Douglas een broodje mee. Douglas is ambassadeur van de stichting Right To Play, het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt 2009. Douglas:  ‘Ik vind het geweldig dat alle kinderen die deze week ontbijten er met de donatie van €135.000 euro voor zorgen dat ook kinderen in Mali kunnen spelen en sporten.’
 
Het Nationaal Schoolontbijt wordt georganiseerd door het Voorlichtingsbureau Brood.
 

Lees ook
Sven Kramer en Johann Olav Koss openen Nationaal Schoolontbijt

Reageer op dit artikel