nieuws

iPhone speurt biologische bakker op

Nieuws

DOETINCHEM – Vanaf 24 november kunnen iPhone bezitters op een gemakkelijke manier de dichtstbijzijnde verkooppunten van biologische producten vinden, waaronder de bakker.

DOETINCHEM – Vanaf 24 november kunnen iPhone bezitters op een gemakkelijke manier de dichtstbijzijnde verkooppunten van biologische producten vinden, waaronder de bakker.

De toepassing heet Bio-Gids, maakt gebruik van GPS en werkt in heel Nederland. Het nieuwe hulpmiddel is ontwikkeld door Biologica in samenwerking met het bedrijf PushGPS. Zodra de gebruiker de toepassing opstart verschijnen de vijf dichtstbijzijnde verkooppunten met adresgegevens, website en telefoonnummer van de winkel. Zoeken op een bepaald soort winkel is ook mogelijk; er kan geselecteerd worden op slagerijen, natuurvoedingswinkels of bakkerijen.

Bakkerij
Momenteel telt de applicatie negen bakkerijen. Bakkerijen die opgenomen willen worden in het systeem kunnen zich aanmelden bij Biologica, kosten bedragen 50 euro. In februari wordt een update van het systeem verwacht.

Gebruikers van een iPhone kunnen de toepassing gratis downloaden in de App Store. De circa 1.600 verkooppunten van biologische producten zijn ook te vinden in de recent vernieuwde Bio-Gids op de website van.biologica.

 

Reageer op dit artikel