nieuws

Foodindustrie gaat fors meer investeren

Nieuws

DEN HAAG – Bedrijven in de voedings- en genotmiddelenindustrie zijn positiever over 2010 dan de rest van de industrie. Waar de industrie als geheel een daling van de investeringen met 1 procent verwacht, rekent de foodindustrie op 12 procent meer investeringen.

DEN HAAG – Bedrijven in de voedings- en genotmiddelenindustrie zijn positiever over 2010 dan de rest van de industrie. Waar de industrie als geheel een daling van de investeringen met 1 procent verwacht, rekent de foodindustrie op 12 procent meer investeringen.

Dat blijkt uit een dit najaar gehouden onderzoek naar verwachtingen voor investeringen in vaste activa dat is uitgevoerd door het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS).

2009 negatief
Over 2009 zijn overigens alle industriebranches negatief. Gemiddeld verwachten de bedrijven over dit jaar 10 procent minder te investeren dan in 2008. Ook hier was de voedings- en genotmiddelenindustrie het meest positief, met dalende investeringen van ‘slechts’ 4 procent.

De voedings- en genotmiddelenindustrie realiseerde vorig jaar 1,5 miljard euro aan investeringen. De metaal- en elektrotechnische industrie (vorig jaar goed voor 2,4 miljard aan investeringen) is voor komend jaar het meest negatief. Zij verwachten 22 procent minder te investeren.
 

Reageer op dit artikel