nieuws

Eierkoeken domineren nog steeds banketverkoop

Nieuws

DOETINCHEM – Van alle banketsoorten geven consumenten, voor het derde opeenvolgende jaar, het meeste uit aan eierkoeken.

Eierkoeken domineren nog steeds banketverkoop

DOETINCHEM – Van alle banketsoorten geven consumenten, voor het derde opeenvolgende jaar, het meeste uit aan eierkoeken.

Dat blijkt uit Bakmail van november, een uitgave van de NBOV en Stichting Bakkerij Imago. Van de totale besteding banket maken eierkoeken 32 procent (35,8 miljoen euro) uit, dat is acht procent minder dan in 2008. De eierkoek is vooral populair in Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. Daar is de koek goed voor 43,2 procent van de totale bestedingen aan banket. Banketstaaf, -letter en appelflap zijn gestegen qua besteding. Beiden hebben een bestedingsaandeel van 16 procent, gevolgd door gevuld speculaas (10%)

Lees ook
Bakkers zien banketomzet licht stijgen
 

Reageer op dit artikel