nieuws

Banketbakkerij Pruyn in het rood door dichte weg

Nieuws

NIJMEGEN – Lege winkel, rode cijfers en een inkomstendaling van veertig procent. Daar heeft Banketbakkerij Pruyn al maanden mee te kampen.

Banketbakkerij Pruyn in het rood door dichte weg

NIJMEGEN – Lege winkel, rode cijfers en een inkomstendaling van veertig procent. Daar heeft Banketbakkerij Pruyn al maanden mee te kampen.

Aanleiding van de inkomstenderving is de werkzaamheden aan de Hatertseweg.
Hans Heinink, eigenaar van Banketbakkerij Pruyn heeft door de werkzaamheden al maandenlang veertig procent minder omzet: ‘De straat ligt er al twee maanden uit en als ik geluk heb gaat die op 3 december weer open. Juist in de maanden dat je het geld moet verdienen, gooien ze de straat open’, foetert hij.

Ondernemers
Heinink is niet de enige die last heeft. Alle ondernemers aan de Hatertseweg zijn de wanhoop nabij. Een autogarage en een tapijtenwinkel hebben volgens Pruyn zelfs zestig procent omzetderving vanwege de slechte bereikbaarheid. Allemaal klagen ze over het gebrek aan communicatie van de gemeente Nijmegen. ‘We hebben geen inspraak gehad over de werkzaamheden. We zijn voor een voldongen feit gesteld.’
In februari 2010 gaat de stoep er uit voor de aanleg van nieuwe waterleidingen.

 

Bekijk de videoreportage

Reageer op dit artikel