nieuws

Bakkers wisselend succesvol in Quote 500

Nieuws

AMSTERDAM – De crisis heeft ook toegelagen in bakkersland. Zo blijkt uit de Quote 500 van dit jaar. Sommigen zagen hun vermogen flink dalen.

Bakkers wisselend succesvol in Quote 500

AMSTERDAM – De crisis heeft ook toegelagen in bakkersland. Zo blijkt uit de Quote 500 van dit jaar. Sommigen zagen hun vermogen flink dalen.

Eric Companjen (Bakker Bart) zag zijn vermogen dit jaar dalen van 95 miljoen naar 76 miljoen euro. Het leverde hem plaats 329 op in de lijst van allerrijken in Nederland. Jan de Graaf, eveneens Bakker Bart moest dit jaar genoegen nemen met 59 miljoen euro (plaats 427), een daling van 14,5 procent ten opzichte van 2008. Arie Bertram daarentegen zag zijn vermogen groeien met 14,8 procent naar 70 miljoen euro.

De familie Doeleman (Zeelandia) is nog steeds de best scorende ‘bakker’ in de lijst op plaats 172 met een geschat vermogen van 157 miljoen euro; een stijging van ruim 20 procent. Dirk Smit (Koninklijke Smilde) staat op plaats 358 met 70 miljoen euro. Familie Kaak van Kaak Group is goed voor 65 miljoen euro (plaats 389) een daling van ruim 12 procent ten opzichte van 2008.

Bekijk de lijst met alle ‘foodies’

Reageer op dit artikel