nieuws

Bakkers sturen NBOV terug naar onderhandelingstafel

Nieuws

DE MEERN – Na lang onderhandelen leek een nieuw CAO-akkoord geboren. De bonden en de NBOV bereikten eind oktober een principeakkoord. Maar de leden sturen de onderhandelaars van de ondernemersvereniging terug naar de onderhandelingstafel, zij zijn niet akkoord met het CAO-voorstel.

Bakkers sturen NBOV terug naar onderhandelingstafel

DE MEERN – Na lang onderhandelen leek een nieuw CAO-akkoord geboren. De bonden en de NBOV bereikten eind oktober een principeakkoord. Maar de leden sturen de onderhandelaars van de ondernemersvereniging terug naar de onderhandelingstafel, zij zijn niet akkoord met het CAO-voorstel.

Dat is de uitkomst van de bijeenkomst die maandag 23 november werd gehouden. Het hoofdbestuur van de NBOV hield in De Meern een ledenraadpleging over het CAO-principeakkoord. Aanleiding was de vele afwijzende reacties op het gesloten akkoord. Een loonsverhoging van 3,9 procent in twee jaar tijd is voor de bakkers onacceptabel.

Rin van der Molen
Een boodschap die gister massaal werd betoogd door de bijna honderd leden die aanwezig waren op de bijeenkomst in De Meern waar NBOV voorzitter Rin van der Molen en onderhandelaar Henk Jan van Maanen een toelichting gaven op het akkoord. Rin van der Molen: ‘We zijn in het mkb ingehaald door de economische ontwikkelingen na de zomer. Dat hebben de leden massaal betuigd. We gaan terug naar de sociale partners om te onderzoeken wat er te repareren valt.’ Getallen wil Van der Molen niet noemen.

Emotioneel
Volgens Sjaak Doeleman, eigenaar van Echte Bakker Doeleman uit Werkhoven was het ‘een correcte, maar emotionele bijeenkomst.’ De boodschap van de leden aan het hoofdbestuur was duidelijk: terug naar de onderhandelingstafel. Het hoofdbestuur zegde toe dat te gaan doen. Bakker Marcel van Schalkwijk is achteraf positief met de uitkomst en complimenteerde het bestuur met de ledenraadpleging. 

 
 

Reageer op dit artikel