nieuws

Bakkers Breda zeggen nee tegen zondagsopening

Nieuws

BREDA – De bakkers van Breda hebben massaal nee gezegd tegen de zondagsopenstelling. Dat bleek uit een enquête die de gemeente naar de winkeliers had gestuurd.

BREDA – De bakkers van Breda hebben massaal nee gezegd tegen de zondagsopenstelling.  Dat bleek uit een enquête die de gemeente naar de winkeliers had gestuurd.

De enquête leverde honderd procent respons op. Het merendeel, 35 ondernemers, stemde tegen. Zes waren voor en twee wisten het niet. Bakker Leopold Nagelkerke uit Prinsenbeek strijdt al maanden voor de zondagsopening.

De gemeenteraad stond vooraf aan de uitslag positief tegenover de zondagsopening voor bakkers. Met de uitkomst van de enquête brokkelt die steun af. Het CDA (een na grootste partij) heeft Nagelkerke al laten weten niet verder te willen.

Nagelkerke
Hoewel Nagelkerke zich kan voorstellen dat niet iedereen voor zou zijn, blijft hij strijdbaar. ‘Het is nog niet van de baan. De gemeenteraad moet nog beslissen.. ‘Geef mij de kans, probeer het een jaar en als dan blijkt dat het niks is, kunnen we alsnog stoppen’, oppert hij. De gemeenteraad beslist op 1 december over de kwestie.

Zie ook:
Zondagsopening: het woord is aan de bakkers

 

 

Reageer op dit artikel