nieuws

Bakkerijopleiding stijgt in populariteit

Nieuws

DOETINCHEM – De bakkersscholen in België hebben dit jaar opvallend veel inschrijvingen. Sommige scholen stijgen met dertig procent. Ook in Nederland wordt een toename verwacht.

Bakkerijopleiding stijgt in populariteit

DOETINCHEM – De bakkersscholen in België hebben dit jaar opvallend veel inschrijvingen. Sommige scholen stijgen met dertig procent. Ook in Nederland wordt een toename verwacht.

Volgens Guido Devillé van Aspirant Bakker, die het bakkersvak in België promoot, is het bakkersberoep na enkele moeilijke jaren bezig aan een opmars. ‘In de bakkersscholen zien we het aantal leerlingen dit jaar tot 10 procent stijgen”, zegt hij. “In sommige scholen zelfs tot 30 procent’, stelt hij in het Belang van Limburg.

Er zijn verschillende redenen voor deze stijging. ‘Door de crisis eten mensen vaker thuis in plaats van op restaurant te gaan. Dit zorgt ervoor dat bakkers goede zaken doen én dat de jongeren beseffen dat ons beroep in crisistijd erg aantrekkelijk is. Daarbij komt dat het werk de laatste jaren, door het invoeren van onder meer kneedmachines, minder zwaar is geworden. Dit maakt dat jongeren een job als bakker weer interessanter vinden.’

Nederland
Een medewerker van het NBC verwacht de stijgende lijn ook in Nederland. ‘Waar het op lijkt is dat het aantal leerlingen dit jaar stijgt. Ik baseer dit op de positieve geluiden van de ROC’s.’ De officiële cijfers volgen binnenkort.
 

Reageer op dit artikel