nieuws

Bakkerij Hoekstra bedenkt geneesmiddel tegen Mexicaanse griep

Nieuws

BEDUM – Een op de drie wordt mogelijk getroffen door de Mexicaanse griep. Reden voor Bakkerij Hoekstra uit Bedum om het Pandemie broodje te introduceren.

BEDUM – Een op de drie wordt mogelijk getroffen door de Mexicaanse griep. Reden voor Bakkerij Hoekstra uit Bedum om het Pandemie broodje te introduceren.

Het broodje is gemaakt van een briochedeeg met toevoeging van vlierbessen en cranberry’s. Onderzoek heeft uitgewezen dat de vlierbes het influenzavirus bestrijdt en wanneer u toch wordt getroffen door de griep dit van kortere duur zal zijn, aldus Hoekstra.  De broodjes worden verkocht per drie stuks en worden verpakt in een mondkapje. Om een bijdrage te leveren aan de preventie van de griepuitbraak, kan iedereen op vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus een gratis Pandemie broodje proeven

Beluister het radio-interview met RTV-Noord
 

Reageer op dit artikel