nieuws

Bakkerij Extra in Schinnen nu Hofleverancier

Nieuws

SCHINNEN – Bakkerij Extra in Schinnen is zondag 29 november vereerd met het predikaat Hofleverancier.

Bakkerij Extra in Schinnen nu Hofleverancier

SCHINNEN – Bakkerij Extra in Schinnen is zondag 29 november vereerd met het predikaat Hofleverancier.

Drie generaties, 100 jaar lang, wordt er al brood gebakken bij de familie Extra. De koninklijke titel is bedoeld voor bedrijven die ten minste 100 jaar bestaan en een uitmuntende reputatie hebben. Jan Extra begon in 1909, samen met zijn broer Jozef, een bakkerij en kruidenierswinkel. Bakkerij Extra heeft naam en faam verworven vanwege haar specialiteit, het naar oud familierecept vervaardigen van roggebrood. Het ambachtelijk bakkersbedrijf is daardoor niet alleen bekend in Schinnen maar ook in de regio. Inmiddels staat de vierde generatie Extra aan het roer van het bedrijf.

Gouverneur Léon Frissen heeft zondag 29 november het Koninklijk Wapen ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ en de oorkonde die hoort bij dit predikaat aan de familie Extra overhandigd.
 

Reageer op dit artikel