nieuws

Bakkerij Ammerlaan weer Beste Bakker van Zuid-Holland

Nieuws

ROTTERDAM – Echte Bakkers Ron en Charles Ammerlaan uit Sassenheim zijn op dinsdag 10 november opnieuw uitgeroepen tot Beste Bakker van Zuid-Holland.

Bakkerij Ammerlaan weer Beste Bakker van Zuid-Holland

ROTTERDAM – Echte Bakkers Ron en Charles Ammerlaan uit Sassenheim zijn op dinsdag 10 november opnieuw uitgeroepen tot Beste Bakker van Zuid-Holland.

Het is de vierde keer dat Echte Bakker Ammerlaan de prijs heeft gewonnen. In 2005, 2006 en 2007 was hij ook de beste. Vorig jaar ging de prijs naar Echte Bakker van der Linden uit Westmaas ‘Dát is pas echt een prestatie,’stelde NBOV-regiovoorzitter Jacques Ammerlaan uit Bleiswijk (geen familie van de winnaar)  ‘Wanneer je keer op keer jezelf wéér weet te bewijzen, dan ben je gewoon een absolute top bakker.’
Een vak- en consumentenjury keurden volkoren busbroden, krentenbollen, saucijzenbroodjes en gevuld speculaas.

Verrast
Eigenaar Charles Ammerlaan was verrast en blij met de prijs. ‘Ik had ’s ochtends nog een kritisch nootje bij het personeel gekraakt, omdat ik niet tevreden was over de kwaliteit van onze inzendingen. Ik had er gewoon geen goed gevoel over en bij zo’n wedstrijd kunnen de kleinste dingen het verschil maken. Daar zal ik dus bij hen op terug moeten komen, want we scoorden zelfs negens in de beoordeling.’

Aandacht
Zijn vrouw Marjon Ammerlaan denkt dat het geheim schuilt in de werkwijze van de twee broers: ‘Ron doet het brood bij ons en Charles het banket.
De meeste bakkers doen dit allebei zelf en moeten dan toch hun tijd en energie verdelen. Bij ons krijgt zowel het brood áls het banket de volledige aandacht.’

De wedstrijd, initiatief van de NBOV, vond plaats op het Albeda College in Rotterdam. Vrijwel alle ambachtelijke bakkers uit de provincie Zuid-Holland deden mee. De tweede plaats was voor Echte Bakker Klink uit Voorburg, de derde prijs voor de gebroeders Van de Berg uit Maasdijk.

 

Reageer op dit artikel