nieuws

Bakker Sjaak Doeleman bakt beste amandelstaaf

Nieuws

WAGENINGEN – Echte Bakker Sjaak Doeleman uit Werkhoven bakt de amandelstaaf van alle Echte Bakkers.

Bakker Sjaak Doeleman bakt beste amandelstaaf

WAGENINGEN – Echte Bakker Sjaak Doeleman uit Werkhoven bakt de amandelstaaf van alle Echte Bakkers.

Doeleman won de eerste prijs tijdens de jaarlijkse,  landelijke roomboter amandelstaafkeuring van het Echte Bakkersgilde. ‘Hier zijn we toch wel erg blij mee.’ Volgens Doeleman is het bakken van een goede amandelstaaf vooral een kwestie van discipline én vakmanschap, maar de grondstoffen vormen natuurlijk de basis. ‘We maken onze staven en letters alleen met de beste grove amandelspijs. Daarmee komt de smaak het beste tot z’n recht. En met een vleugje citroenrasp door de spijs proberen we onze amandelstaaf net dat tikje extra te geven.’

Keuring
De afgelopen weken konden alle Echte Bakkers van Nederland hun roomboter amandelstaaf voorleggen aan de jury van het Echte Bakkersgilde. Ton Baltussen van grondstofleverancier Van der Pol en Chris Scholtens, Gildemeester, beoordeelden elke staaf op verschillende onderdelen, zoals vorm, structuur, afwerking, vulling en natuurlijk smaak. ‘De voortreffelijke uitstraling, rijke vulling en de sublieme smaak maken deze staaf tot de beste die we gezien en geproefd hebben dit jaar. Een terechte winnaar’, aldus de jury. Echte Bakkers Peter Gorter uit Edam (winnaar van 2008) en Joppen uit Breda werden gedeeld tweede.

Uitreiking
Keurmeesters Baltussen en Scholtens reiken de prijs woensdag 25 november uit. Doeleman krijgt een oorkonde, een bokaal en een waardecheque van Van de Pol ter waarde van 400 euro.

Lees ook
Voorkom speklagen in amandelstaven
Echte Bakker Gorter maakt beste amandelstaaf
 

Reageer op dit artikel