nieuws

Amarant Bakkers presenteert megaboterham

Nieuws

VOLENDAM – Amarant Bakkers en Westland Kaasspecialiteiten presenteren op dinsdag 3 november in het stadion van FC Volendam de Grootste Boterham met Maaslander kaas.

Amarant Bakkers presenteert megaboterham

VOLENDAM – Amarant Bakkers en Westland Kaasspecialiteiten presenteren op dinsdag 3 november in het stadion van FC Volendam de Grootste Boterham met Maaslander kaas.

De boterham is ruim twee meter lang en wordt gepresenteerd op een bord met een diameter van 3,60 meter. Tegelijk met de presentatie wordt in het voetbalstadion een ontbijt georganiseerd voor 800 basisschoolkinderen uit Volendam. Hierbij schuift ook de selectie van FC Volendam aan. Het evenement haakt in op het Nationaal Schoolontbijt 2009. Van de basisschoolkinderen in ons land ontbijt één op de vijf kinderen niet altijd of niet altijd voldoende. In de grote steden is dat zelfs bijna één op drie, zo blijkt uit onderzoek. Dat levert op school onder meer concentratieproblemen op. Voor elk uitgedeeld ontbijt doneren de deelnemende scholen 0,25 eurocent aan Right to Play, een stichting die zich inzet voor kinderen in ontwikkelingslanden.

Reusachtig bakblik
Het eetbaar gevaarte meet 2,20 bij 2,20 meter en weegt 100 kilogram. Amarant Bakkers heeft een reusachtig bakblik gemaakt waarin het brood gebakken is. Ook het beleg is bijzonder. Maaslander heeft hiervoor grote plakken kaas gemaakt van 30 bij 11 centimeter. In totaal zijn er voor de boterham 150 plakken nodig.

De Amarant Bakkersholding BV is een familiebedrijf onder leiding van Johan Pater en omvat zes bakkerijen, verspreid over Nederland. Naast dagvers brood leveren de bakkers van Amarant dagelijks in het hele land lekkernijen zoals Davelaar Jodenkoeken. De Amarant-bakkers profileren zich als de meest creatieve bakkers van Nederland.

 

Reageer op dit artikel