nieuws

Albeda College maakt grootste speculaaspop ter wereld

Nieuws

ROTTERDAM – Leerlingen van het Albeda Collega in Rotterdam hebben zaterdag de grootste speculaaspop ter wereld gemaakt. Daarvoor moest er een pop van minstens 9 meter lang en 4 meter breed gemaakt worden. Dat is ruimschots gelukt.

Albeda College maakt grootste speculaaspop ter wereld

ROTTERDAM – Leerlingen van het Albeda College in Rotterdam hebben zaterdag de grootste speculaaspop ter wereld gemaakt. Daarvoor moest er een pop van minstens 9 meter lang en 4 meter breed gemaakt worden. Dat is ruimschots gelukt.

De enorme speculaaspop woog 867 kilo en had een afmetingen van  13,84 meter lang en 4,84 meter breed. Bedrijven sponsorden delen van de pop. De actie heeft 51.250 euro opgeleverd.

Sophia
De totale opbrengst gaat naar Stichting Vrienden van het Sophia, die geld bijeenbrengt voor de kinderen die in het Sophia Kinderziekenhuis verblijven. Het geld gaat naar het bevorderen van het welzijn van de kinderen, zodat ze ondanks hun ziekte toch ‘gewoon’ kind kunnen zijn, zei een woordvoerder zaterdag.

Nieuw record
Naar alle waarschijnlijk komt de megaspeculaaspop ook in het Guiness Book of World Records als grootste tot nu toe. Het huidige record van bakker Paul Berntsen uit Didam staat op bijna 9 meter. Of de leerlingen van  het Albeda College lang kunnen teren op hun prestatie, is de vraag.  Leerlingen van ROC Twente in Almelo proberen op 30 november de grootste speculaaspop ter wereld te maken.

 

Reageer op dit artikel