nieuws

Aantal mensen met overgewicht stijgt

Nieuws

DEN HAAG – Het vijfjarig project Convenant overgewicht heeft niet geleid tot een daling van het aantal mensen met overgewicht in Nederland. Het aantal mensen dat te zwaar is in Nederland nam de afgelopen vijf jaar zelfs toe.

DEN HAAG – Het vijfjarig project Convenant overgewicht heeft niet geleid tot een daling van het aantal mensen met overgewicht in Nederland. Het aantal mensen dat te zwaar is in Nederland nam de afgelopen vijf jaar zelfs toe.

Dat blijkt uit de cijfers in het eindrapport Convenant overgewicht dat voorzitter Paul Rosenmöller maandag in het stadion van ADO Den Haag presenteert aan minister Ab Klink van Volksgezondheid. Bij de start van het Convenant overgewicht in 2005 was gemiddeld 40 procent van de volwassen Nederlanders te zwaar en 10 procent veel te zwaar. Nu is dat 46 en 11 procent. Onder kinderen is 14,5 procent van de jongens te zwaar en 17,5 procent van de meisjes, inclusief obesitas (ernstig overgewicht). In 2005 had 13 procent van de jongens overgewicht en 14 procent van de meisjes.

In het ADO-stadion tekent Rosenmöller een nieuw contract met minister Klink voor een nieuw convenant onder de naam Convenant Gezond Gewicht. Hiermee moet Nederland over vijf jaar de gezondste jongeren van Europa hebben. Bij de presentatie wil Rosenmöller gemeenteraden oproepen om zijn nieuwe ambitie, de gezondste jongeren van Europa, speerpunt te maken voor de komende verkiezingen. Het zou daarom een prominente plek in het nieuwe gemeentebeleid moeten krijgen.

Reageer op dit artikel