nieuws

1 op 6 kinderen ontbijt niet goed

Nieuws

ROTTERDAM – Een op de zes kinderen blijkt niet of niet voldoende te ontbijten. Bij kinderen van een laag welstandsniveau is dat zelfs een op de drie.

1 op 6 kinderen ontbijt niet goed

ROTTERDAM – Een op de zes kinderen blijkt niet of niet voldoende te ontbijten. Bij kinderen van een laag welstandsniveau is dat zelfs een op de drie.

Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim twaalfhonderd leerkrachten van scholen die deelnemen aan Het Nationaal Schoolontbijt. De uitkomsten werden maandagochtend gepresenteerd tijdens de opening van het Nationaal Schoolontbijt 2009 in Rotterdam.

Bijna alle leraren merken het wanneer hun leerlingen onvoldoende ontbijten. Uit het onderzoek blijkt dat leerlingen vaak zelf vinden dat ze niet goed te ontbijten. Leraren zeggen dat ruim de helft van die kinderen daarom last heeft van concentratieproblemen.
 

Reageer op dit artikel