nieuws

Zondagsopening: het woord is aan de bakkers

Nieuws

BREDA – Gaan de bakkers in Breda op zondag open of niet? Bakkerij Nagelkerke wil graag, collega’s niet. Een enquête moet duidelijkheid verschaffen.

Zondagsopening: het woord is aan de bakkers

BREDA – Gaan de bakkers in Breda op zondag open of niet? Bakkerij Nagelkerke wil graag, collega’s niet. Een enquête moet duidelijkheid verschaffen.

Bakkers in Breda steggelen al maanden over de zondagsopening. Aanleiding is ‘de droom’ van Bakkerij Nagelkerke uit Prinsenbeek. Hij verzocht aan het stadsbestuur om op de officiële rustdag open te mogen. De gemeenteraad is niet onwelwillend. Een grootdeel van zijn collega’s wel en hebben via een brief aan de gemeenteraad bezwaar aangetekend tegen de plannen.

Op verzoek van de commissie Economie en Onderwijs ontvangen alle bakkers in Breda binnenkort een brief. Hierin wordt gevraagd of ze voor of tegen openstelling zijn en of ze überhaupt gebruik gaan maken van de extra verkoopdag. De uitkomst van de enquête wordt besproken in een speciale bijeenkomst. In januari zal het nieuwe koopzondagbeleid worden vastgesteld. De antwoorden van de enquête worden hierin meegenomen.

Zie ook:

Bakkerij Nagelkerke: ‘bakkers jaar open als proef’
Bakkers Breda mogen maar willen niet open op zondag

Zondagsopening Bakkerij Nagelkerke bijna een feit

 

Reageer op dit artikel