nieuws

Wessanen stelt teleur

Nieuws

AMSTERDAM- Het aandeel van voedingsmiddelenconcern Wessanen ging woensdagochtend onderuit op de beurs. Wessanen publiceerde tegenvallende derdekwartaalcijfers en gaf weinig nieuws over de te volgen strategie. Het bedrijf verwacht verder geen operationele winst te maken in het vierde kwartaal.

AMSTERDAM- Het aandeel van voedingsmiddelenconcern Wessanen ging woensdagochtend onderuit op de beurs. Wessanen publiceerde tegenvallende derdekwartaalcijfers en gaf weinig nieuws over de te volgen strategie. Het bedrijf verwacht verder geen operationele winst te maken in het vierde kwartaal.

Wessanen boekte in het derde kwartaal een nettoverlies van 20,1 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar boekte het concern nog een winst van 11,8 miljoen euro. Analisten hadden in doorsnee gerekend op een nettowinst van 5 miljoen euro.

Oorzaak
Wessanen stelt dat het verlies voortkomt uit onder meer een lager bedrijfsresultaat. Dat kwam uit op 5 miljoen euro tegen 17,2 miljoen een jaar eerder. Bovendien wijst het bedrijf op hogere financieringskosten en bijzondere waardeverminderingen bij de dochterbedrijven Karl Kemper, een Duits snackonderdeel, en Righi, Italiaanse dieprvriesproducten.

Verkoop
Wessanen maakte tevens bekend deze twee dochters in de etalage te zetten. De verkoop van een andere dochter, het Amerikaanse Tree of Life, loopt volgens Wessanen volgens plan. Het concern meldde bij de presentatie van de vorige kwartaalcijfers te verwachten dat de distributietak nog dit jaar zou worden verkocht.
Beleggers reageerden teleurgesteld op de aankondigingen van Wessanen en de cijfers. Het aandeel ging in de ochtend onderuit op de beurs en noteerde rond 09.35 uur 9 procent lager op 3,76 euro.

Niet winstgevend
Topman Frans Koffrie zei in een toelichting zich ,,weer te richten op verbetering van het concern” De Noord-Amerikaanse dochter ABC zal naar verwachting niet winstgevend zijn in het volgende kwartaal door het laagseizoen. Ook het Europese deel van Wessanen zal last houden van lagere omzet en marges. Wessanen gaat in Europa meer investeren in reclame en advertenties.
 

Reageer op dit artikel