nieuws

Weblog Jennifer Heijnen: de finale

Nieuws

PARIJS – Jennifer Heijnen houdt vanuit Parijs een weblog bij over haar belevenissen voor, tijdens en na de World Chocolate Masters 2009. In deel 5 vertelt ze over haar laatste dag en de finale.

Weblog Jennifer Heijnen: de finale

PARIJS – Jennifer Heijnen houdt vanuit Parijs een weblog bij over haar belevenissen voor, tijdens en na de World Chocolate Masters 2009. In deel 5 vertelt ze over haar laatste dag en de finale.

 

Vrijdag 16 oktober prijsuitreiking

Vandaag was de 2de wedstrijddag voor team 2. Ik had een aantal afspraken staan voor interviews met Discovery Channel, Bakkers in Bedrijf en een Italiaanse tv-zender. Daarna kon ik genieten van de verrichtingen van team 2.

Om 17.00 uur was het zover de prijsuitreiking van de overall score. Met als uitslag:
1. Japan
2. USA
3. Duitsland
Naar mijn idee een terechte uitslag, zelf eindigde ik op een 16de plaats.

Terugkijkend op deze wedstrijd vond ik dit een schitterende ervaring en heb ik hier geen seconde spijt van gehad. Een 16de plaats is naar mijn mening ook terecht. Dit klinkt wellicht vreemd, maar ik weet waar ik sta en heb gezien hoe goed de echte top is. Gedurende dit traject (voorbereiding, de wedstrijd en evaluatie) heb ik met vele vakmensen gesproken en zo zie je zo meer je leert, er meer dan eens erachter komt hoeveel je nog kunt leren. Met name met Michaela (Duitsland) en Sebastian (Frankrijk) heb ik goede contacten overgehouden, wij zullen onze passie voor chocolade in de toekomst verder gaan delen. Dit zie ik dan ook als uitdaging!

Tot slot wil ik iedereen bedanken die me gedurende deze wedstrijd heeft gevolgd en ondersteund. Een speciaal woord van dank aan Callebaut, Visser Chocolade en mijn sponsers (zie visser chocolade.nl) die deze deelname voor mij mogelijk hebben gemaakt.
 


Donderdag 15 oktober, Wedstrijddag 2
Woensdagavond is mijn collega Geert-Jan Heesterbeek gearriveerd bij het hotel. Hij gaat mij donderdag gedurende de 8,5 uur durende wedstrijddag assisteren. Dit is fijn, want dit geeft me rust tijdens mijn werk.
We moesten vandaag 40 glaceerbonbons, 2 taartjes, 6 desserts, 40 vormbonbons, en de ‘Haute Couture’ hoed presenteren.
Van deze waren de glaceerbonbons en de taartjes het moeilijks voor me, echter had ik het geluk aan mijn zijde dat dit goed lukte. Hoogtepunt van deze dag was de presentatie van het dessert, Icecarving heeft ijsborden gemaakt met daarin cacaobonen en het logo van de ‘World Chocolate Masters’. 

Ik kreeg veel aandacht voor mijn keuze van presentatie. Met als gevolg een staande ovatie! Ik kreeg dan ook rillingen toen ik dit meemaakte, maar ik moest door.  De vormbonbons en de hoed gingen gelukkig ook naar tevredenheid door. Al met al kan ik stellen dat ik alvast met een goed gevoel terug kan kijken op een goed verlopen wedstrijd. Vanavond ga ik met mijn vrienden en collega’s de deelname en goed verlopen wedstrijd vieren.
Één ding is zeker dit had ik voor geen goud willen missen!!!
 

Groeten vanuit Parijs
Jennifer


Woensdag 14 oktober: Wedstrijddag 1

Vanmorgen om 6.30 uur ontbijten, samen met Ton Jongejan van Callebaut heb ik de wedstrijdplanning van vandaag nog even doorgenomen. Vervolgens zijn we richting de beurs gegaan om daar de voorbereidingen te treffen. Tijdens de voorbereidingen werd ik toch wel  nerveus, een gezonde spanning. Laten we nu snel beginnen.

Om 9.30 uur was het zover, de start van World Chocolate Masters 2009 was een feit! Deze dag moesten we onze showstukken monteren. Eenmaal  bezig voelde ik de druk afnemen. Dit is was wel echt anders dan tijdens de training. Ik kreeg opeens 4 juryleden in de box, waardoor ik niet overal bij mijn producten en/of materialen kon. Toch liet ik me gelukkig niet van de wijs brengen door de omstandigheden en ging ik mijn gang. Ik was binnen de tijd klaar en tevreden met het eindproduct. 
 

Groeten vanuit Parijs
Jennifer


Dinsdag 13 oktober: De laatste voorbereidingen.

Voor de middag heb ik met Arthur Tuytel mijn wedstrijdplanning nog eens goed doorgenomen. We hebben het volste vertrouwen erin.
Om strikt 14.00 uur moesten we ons melden voor de briefing. Hier werden we verwelkomt door de organisatie. Voor de intro begon werden we geïnterviewd door de filmploeg van Discovery Channel, het is leuk en tevens ook een beetje vreemd voor mij om dit mee te mogen maken. De briefing was helder.

Daarna kon het eerste echte werk in Parijs beginnen, met een volle bus richting de beurshal en daar de werkbox inruimen voor morgen! De 19 deelnemende landen met de standhouders van de beurs moesten de bus binnen 2 uur lossen. Dit is heerlijke hektiek gecombineerd met Frans temperament!
Één ding was ons duidelijk niet meegaan in deze chaos en rust bewaren. Hier hadden we geluk, we konden via een omweg voor de ingang stoppen. Binnengekomen in de hal ,trof ik een schitterend decor aan met mijn eigen  box, echt geweldig!
Aan het einde van de dag werd iedere deelnemer aan elkaar voorgesteld en gingen we met elkaar op de foto.Daarna een hapje eten in het hotel en nu snel naar bed, want morgen gaat om 5.30 uur de wekker.

Groeten vanuit Parijs
Jennifer


Maandag 12 oktober: op naar Parijs
De dag van vertrek richting Parijs. Gisteren alles netjes klaargezet en vandaag zorgvuldig ingeladen. We zijn vroeg vertrokken om zoveel mogelijk file te vermijden. Kort na de grens van Belgie/Frankrijk even een korte stop. Daarna weer snel verder kwam ons de schrik op het lijf! Nog voor we de autosnelweg konden vervolgen, gebeurde hetgeen waar we in onze ergste droom geen rekening mee hadden gehouden. Douane STOP!!!

De vriendelijke heren vroegen wat voor lading we bij ons hadden. Met ons hart in de keel legde we onze plannen uit en voor de dood dat we alles moesten uitruimen liepen we met de drie heren naar achter. Ik zag m’n voorbereiding in duigen vallen. Na één blik in de laadruimte konden we opgelucht ademhalen en reden we verder. Aangekomen in Parijs konden we stellen dat de reis goed was verlopen en alle producten in goede staat waren aangekomen.

Groeten vanuit Parijs
Jennifer

Alles over Jennifer en de wedstrijd
 

Reageer op dit artikel