nieuws

VollerKoren en Becelbrood genomineerd voor Jaarprijs Voedingscentrum

Nieuws

DEN HAAG – Het Voedingscentrum heeft VollerKoren van Gb Plange genomineerd voor de Jaarprijs Voedingscentrum 2009 Ook Becelbrood van Unilever dingt mee.

VollerKoren en Becelbrood genomineerd voor Jaarprijs Voedingscentrum

DEN HAAG – Het Voedingscentrum heeft VollerKoren van Gb Plange genomineerd voor de Jaarprijs Voedingscentrum 2009. Ook Becelbrood van Unilever dingt mee.

VollerKoren is een brood met 35% meer vezels dan volkorenbrood. Per 100 gram brood bevat VollerKoren 9,5 gram voedingsvezel. Bij volkorenbrood is dat 6,6 gram en bij bruin (tarwe) brood 5,0 gram. ‘Het brood is mals, omdat de grote hoeveelheid vezels in het brood veel vocht vasthouden. VollerKoren eet als gewoon brood, dus zonder de nadelige en moeilijke eeteigenschappen van zwaar volkorenbrood of andere vezelverrijkte producten,’ aldus Gb Plange.

Genomineerden
De Jaarprijs Voedingscentrum is de eervolle beloning voor bedrijven en organisaties in de foodsector die gezondheid belangrijk vinden. De bedrijven laten het aspect gezondheid meewegen bij hun productontwikkeling, productinnovaties en marketing. Andere genomineerden zijn: Becel Meergranen Volkorenbrood van Unilever, Bonduelle Pure van Bonduelle, Fruit Below Zero van IJspaleis en Kleintje Kips’ voor Kids van Zwanenberg.
De prijsuitreiking is op 17 november in Burgers Zoo in Arnhem.

VollerKoren komt met promotiepakket nominatie Jaarprijs Voedingscentrum

 

Reageer op dit artikel