nieuws

TBC uitbraak Banketbakkerij Merba opgelost

Nieuws

OOSTERHOUT – Banketbakkerij Merba in Oosterhout (nb) werd in juni van dit jaar geconfronteerd met open tbc besmetting bij een van de medewerkers. De uitbraak is onder controle en er is geen kans op besmetting via de koekjes.

OOSTERHOUT – Banketbakkerij Merba in Oosterhout (nb) werd in juni van dit jaar geconfronteerd met open tbc besmetting bij een van de medewerkers. De uitbraak is onder controle en er is geen kans op besmetting via de koekjes.

Omdat de banketbakkerij tijdig heeft gehandeld in samenwerking met de ggd, is de situatie onder controle en is er geen kans op verdere besmetting, zo laat bedrijfsleider Jaap Visser weten. De ggd bevestigt dit verhaal in dagblad BN de Stem: ‘Er is geen reden tot ongerustheid. We waren er tijdig bij’, aldus de GGD. Ruim tweehonderd mensen zijn de afgelopen maanden gecontroleerd, drie andere medewerkers bleken besmet. Zij worden behandeld. Visser benadrukt dat met de koekjes niets mis is. ‘De VWA en GGD hebben bevestigt dat er geen besmetting kan plaatsvinden via etenswaren, alleen via de luchtwegen.’

Reageer op dit artikel