nieuws

Sven Kramer zorgt voor commotie

Nieuws

DOETINCHEM/WAGENINGEN – Sven Kramer maakt toch reclame voor brood van Plus supermarkt.

Sven Kramer zorgt voor commotie

DOETINCHEM/WAGENINGEN – Sven Kramer maakt toch reclame voor brood van Plus supermarkt.

Klanten van Plus supermarkten kunnen bij aankoop van Ben van Bakel brood kaarten winnen voor de NK afstanden. Deze actie is tegen het zere been van de bakkerijbranche, waar Sven Kramer sinds 2007 ambassadeur van is. Renee Boogerd: ‘Wij zijn in overleg met Plus en het management van Sven Kramer. In het contract staat dat het Sven niet is toegestaan om voor Plus op enigerlei wijze met het product brood en/of gebak promotionele activiteiten te ontplooien. De zaak is ingewikkeld, omdat het officiële toegangskaartjes van de KNSB zijn waarop Sven staat. De KNSB heeft een contract met PLUS omtrent schaatswedstrijden.’

Onaangenaam verrast
Rin van der Molen, voorzitter NBOV liet woensdag tijdens de NBOV jaarvergadering weten onaangenaam verrast te zijn door de Plus- folder die deze week in heel Nederland is verschenen. Ook Kees Verkerk, eigenaar van Bakkerij Verkerk in De Meern vindt ‘het doodzonde’ dat dit nu toch gebeurd is. De actie met Kramer kost de bakkerijbranche rondom de 20 euro per winkel, zo rekende voorzitter Van der Molen zijn leden voor. Plus betaalt volgens hem veel meer. Sjaak de Korte, commercieel manager van Plus wilde geen commentaar geven op de ontstane commotie.
Lees meer in Bakkerswereld van 30 oktober

Lees ook:
Plus strikt Sven Kramer
Sven Kramer verlengt ambassadeurschap met een jaar

Lees alles over Sven Kramer en brood

 

Reageer op dit artikel