nieuws

Staatssecretaris Timmermans: ambacht niet goed beschermd

Nieuws

LUYKSGESTEL – Staatssecretaris Frans Timmermans voor Europese Zaken vindt het vervelend dat het ambacht in Nederland niet genoeg bescherming kent.

Staatssecretaris Timmermans: ambacht niet goed beschermd

LUYKSGESTEL – Staatssecretaris Frans Timmermans voor Europese Zaken vindt het vervelend dat het ambacht in Nederland niet genoeg bescherming kent.

Dat zei de politicus tijdens het gesprek dat hij had met Mariëlle van Heeswijk, eigenaar van Bakkerij Van Heeswijk in Luyksgestel. De staatssecretaris bezocht de bakkerij om te praten over ondernemersvraagstukken. Een van de onderwerpen was bescherming van het ambacht in Nederland. Timmermans zegde toe de situatie in andere landen te onderzoeken over dit onderwerp. 

Timmermans wilde met zijn bezoek aan de bakkerij inzicht krijgen hoe mkb-ondernemers aankijken tegen de Europese regelgeving. Het gesprek werd begeleid door de NBOV. Andere vraagstukken die aan bod kwamen waren: ondernemen in een grensstreek, bescherming van streekproducten en etikettering.

Het bezoek aan Van Heeswijk maakte deel uit van een driedaagse fietstocht van de staatssecretaris door de grensstreek van Heerlen naar Den Haag met in totaal tien stops.

 

 

Reageer op dit artikel