nieuws

Roger van Damme wint Guardian of pastry Arts

Nieuws

HILVERSUM – Dit keer geen Nederlander, maar een Belg. Roger van Damme werd tot zijn eigen verbazing tijdens het Nationaal Bakkerij Gala in Hilversum gisterenavond uitgeroepen tot Guardian of pastry Arts.

Roger van Damme wint Guardian of pastry Arts

HILVERSUM – Roger van Damme werd tot zijn eigen verbazing tijdens het Nationaal Bakkerij Gala in Hilversum uitgeroepen tot Guardian of pastry Arts.

Peter de Wit, voorzitter van het Nederlands Patisserie team, vindt hem een terechte winnaar: ‘Wij kijken graag over de grens en vinden België mooie producten maken. België heeft diamanten en als je die twee combineert kom je uit bij Roger. We nemen graag een voorbeeld aan hem en laten ons door hem inspireren.’ Hoewel bij de verbouwereerde Roger van Damme, eigenaar van lunch lounge Het Gebaar in Antwerpen, verbazing overheerste, was hij niet minder trots met de toekenning van de titel: ‘Mijn vrouw lokte me een dag eerder weg uit New York om vervolgens naar Nederland af te reizen. Ik wist dus van niks, maar het was de moeite waard. Dit is een mooie waardering.’ 

De Guardian of Pastry is de prijs van het Nederlands Patisserie Team (NPT) en wordt toegekend aan diegene die zich op welke manier dan ook inzet voor de Nederlandse patisserie. Vorig jaar won Wil Doomen de titel. Doomen is vaktechnisch medewerker van Bakkerswereld en vakdocent op het Albeda College in Rotterdam.
 

Reageer op dit artikel