nieuws

Reorganisatie bij Meneba

Nieuws

ROTTERDAM – Meneba gaat reorganiseren. De meel- en bloemspecialist gaat haar organisatie aanpassen om slagvaardiger en efficiënter te kunnen opereren. Als gevolg komen tachtig functieplaatsen te vervallen.

Reorganisatie bij Meneba

ROTTERDAM –  Meneba gaat reorganiseren. De meel- en bloemspecialist gaat haar organisatie aanpassen om slagvaardiger en efficiënter te kunnen opereren. Als gevolg komen tachtig functieplaatsen te vervallen.  

Algemeen directeur Flip van Straaten: ‘Meneba is actief in vele verschillende markten en landen. We hebben een breed scala aan producten en om dat te managen is veel overhead nodig. Door lokaler te opereren kunnen we slagvaardiger en efficiënter werken en dichter op de markten zitten.’

Ontslagen
Door de plannen komen ongeveer tachtig van de vijfhonderd functieplaatsen te vervallen. Van Straaten: ‘Er zullen door de hele organisatie heen functieplaatsen vervallen, maar voornamelijk in Rotterdam en Wormerveer. We gaan dit zorgvuldig aanpakken.’ Doordat aflopende contracten niet worden verlengd en een groot aantal medewerkers in de komende jaren de prepensioengerechtigde leeftijd bereikt, verwacht Van Straaten het aantal gedwongen ontslagen te kunnen beperken tot ongeveer twintig.

Divisiestructuur
Meneba krijgt in de nieuwe opzet drie divisies: een divisie Bakkerij & Banket voor de Belgische en Noord-Franse markt, een divisie Bakkerij & Banket voor de Nederlandse en de andere internationale markten en een divisie Diervoeding, Food specialities en Industriële toepassingen.

Investeringen
Meneba laat ook weten te blijven investeren. Zo wordt in 2009 en 2010 geïnvesteerd in verbetering en flexibilisering van de meergranenproductie en er wordt een nieuwe toastlijn geïnstalleerd. Om ook in de toekomst concurrerend te blijven, is in het businessplan besloten te investeren in het hart van het bedrijf, de maalderij. De komende jaren zal met name in Rotterdam geïnvesteerd worden in de modernisering van de bulkverlading en nieuwe molens. Medio 2012 is naar verwachting de oplevering hiervan.

Lees meer over Meneba

 

Reageer op dit artikel