nieuws

Nieuwe Nevo-tabel online

Nieuws

BILTHOVEN – De Nevo-tabel met de voedingswaarde van ruim 1700 voedingsmiddelen is nu ook online te raadplegen. De veranderingen in de online versie hebben onder meer betrekking op brood.

BILTHOVEN – De Nevo-tabel met de voedingswaarde van ruim 1700 voedingsmiddelen is nu ook online te raadplegen. De veranderingen in de online versie hebben onder meer betrekking op brood.

De veranderingen in de online versie hebben onder meer betrekking op brood. Het assortiment daarvan is de afgelopen decennia flink uitgebreid. Bovendien zijn er merkbroden op de markt gekomen, als Blue Band Goede Start, zo meldt EVMI.

Voedingsvezel
Een andere verandering is dat voor een gram voedingsvezel 2 kilocalorieën gerekend worden, ongeacht het soort voedingsvezel. Eerder werd er nog van uitgegaan dat wordt dat voedingsvezels geen energie leveren omdat ze niet worden verteerd. Uit onderzoek is echter gebleken dat circa 70 procent van de voedingsvezels in de dikke darm worden gefermenteerd, waarna ze wel gedeeltelijk door het lichaam worden opgenomen.

Ook organische melkzuren als melkzuur, citroenzuur, appelzuur en wijnsteemzuur leveren in de nieuwe tabel energie, namelijk 3 kilocalorieën per gram.

Bekijk de Nevo-tabel

Reageer op dit artikel