nieuws

NBC dient klacht in tegen Zonnatura

Nieuws

WAGENINGEN – Het NBC heeft namens de Nederlandse bakkerij een klacht tegen Zonnatura ingediend bij de Reclame Code Commissie, ‘wegens het inboezemen van angst en misleiding bij de Nederlandse bevolking’.

NBC dient klacht in tegen Zonnatura

WAGENINGEN – Het NBC heeft namens de Nederlandse bakkerij een klacht tegen Zonnatura ingediend bij de Reclame Code Commissie, ‘wegens het inboezemen van angst en misleiding bij de Nederlandse bevolking’.

Dat is de uitkomst van een overleg dat deze week bij het NBOV heeft plaatsgevonden met een aantal betrokken partijen en verontruste bakkers.Het reclamespotje van Zonnatura, een product van Wessanen, zet zich fel af tegen het reguliere brood.

De tekst luidt aldus: Als ik brood zeg dan denkt u waarschijnlijk niet aan gistversnellers of conserveringsmiddel. Ja, wist u het misschien niet van brood, daar zit heel wat in tegenwoordig. Daarom komt Zonnatura nu met Volkomen Volkorenbrood. Dat is ook brood, maar dan zoals het vroeger gemaakt werd. Van de hele tarwekorrel en nog ambachtelijk op steen gemalen. Ja, dat klinkt lekker. En wat ook zo lekker is, is dat het vers voor u wordt afgebakken op de broodafdeling van de grotere Albert Heijns, en om het te proberen kost het deze week maar 1 euro 49. Nieuw Volkomen Volkorenbrood van Zonnatura. Van nature lekkerder.

Beluister het radiofragment

Reageer op dit artikel