nieuws

Klaes Hoekstra wint Beko Innovatieprijs 2009

Nieuws

TIEL – Torta Italiano van Bakkerij Klaes Hoekstra is gekozen tot het meest innovatieve product. Hoekstra won woensdag de finale van de Beko Innovatiewedstrijd 2009.

Klaes Hoekstra wint Beko Innovatieprijs 2009

TIEL – Torta Italiano van Bakkerij Hoekstra is gekozen tot het meest innovatieve product. Hoekstra won woensdag de finale van de Beko Innovatiewedstrijd 2009.

De jury was unaniem in haar oordeel: ‘Torta Italiano van Klaes Hoekstra is de lekkerste hartige snack van Nederland.’ Hoekstra maakte een hartige snack van volkoren quichedeeg met daarop Parmezaanse kaas en een goed op smaak gebrachte pastavulling van spaghetti, gepelde pomodori, tomatenpuree, ui, prei, wortel en rundergehakt.

Juryleden
Een innovatief, bijzonder, gemakkelijk en lekker product aldus de juryleden Peter de Wit, Hans van Noort, Ton Baltussen, Frank van Sprang en Helma Elemans. Zij waren vooral gecharmeerd van de goed gekozen combinatie van een hartige pasta met een bakkersproduct. Rationeel te produceren, niet vet, eenvoudig en snel op te warmen, breed inzetbaar en een goede brutowinstmarge.

Groot publiek
Het product zal een groot publiek aanspreken, maar vooral jongeren zullen ervoor kiezen als tussendoortje. Torta Italiano werd gepresenteerd als taart en als snack, afgewerkt met gedroogde zontomaatjes en een blaadje verse basilicum. De taart is een uitstekende maaltijdcomponent, de snack is gemakkelijk ‘uit de hand’ te eten.

De hartige kaastaart van medefinalist Paul Degenkamp van Monsieur Paul uit Maassluis werd door de jury geroemd over de smaak en de hoogwaardige ingrediënten.
Jan van Rossum (algemeen directeur Beko Benelux) reikte de prijzen uit. Torta Italiano gaat een hoofdrol spelen in een landelijke consumentenactie die Beko tijdens de Bakkerijdagen 2010 introduceert.

 

Reageer op dit artikel