nieuws

Jumbo neemt Super de Boer over

Nieuws

VEGHEL – Supermarktketen Jumbo wint de overnamestrijd rond Super de Boer. Dat heeft een woordvoerder van Jumbo bevestigd tegenover Distrifood.

VEGHEL – Supermarktketen Jumbo wint de overnamestrijd rond Super de Boer. Dat heeft een woordvoerder van Jumbo bevestigd tegenover Distrifood.
 
Jumbo heeft vrijdag 16 oktober een verhoogd bod van 4,82 euro per aandeel gedaan, wat neerkomt op een overnameprijs van 552 miljoen euro, zo zegt de woordvoerder tegen Distrifood. Volgens algemeen directeur Frits van Eerd van Jumbo is dat hogere bedrag gerechtvaardigd omdat de synergievoordelen tussen Jumbo en Super de Boer zich de afgelopen weken verder hebben geconcretiseerd. Bovendien   is er inmiddels sprake van samenwerking met Schuitema. Jumbo verkoopt gelijk tachtig winkels door aan C1000.

Deal
De definitieve afronding van de deal wordt verwacht voor het einde van het jaar. Daarbij moet onder meer nog toestemming worden verkregen van de kartelautoriteiten. Branchegenoot Sperwer, bekend van de Plus-supermarkten, grijpt dus mis.

 

Reageer op dit artikel