nieuws

Jennifer Heijnen klaar voor World Chocolate Masters

Nieuws

PARIJS – Jennifer Heijnen, werkzaam bij Visser Chocolade in Schimmert vertegenwoordigt Nederland tijdens de World Chocolate Masters in Parijs van 14-16 oktober. Jennifer houdt in die week een weblog bij van al haar belevenissen.

Jennifer Heijnen klaar voor World Chocolate Masters

PARIJS – Jennifer Heijnen, werkzaam bij Visser Chocolade in Schimmert vertegenwoordigt Nederland tijdens de World Chocolate Masters in Parijs van 14-16 oktober. Jennifer houdt in die week een weblog bij van al haar belevenissen.

In Parijs moet Jennifer de strijd aan met 19 andere chocolatiers. De chocolatiers moeten twee dagen lang tonen wat ze kunnen. Op dag 1 moeten de deelnemers een showstuk van 1-2 meter hoog maken in drie uur tijd. De tweede dag moeten ze twee taarten voor acht personen maken, zes desserts en tachtig bonbons: veertig glaceer- en veertig vormbonbons. Ook moeten ze een hoed met chocolade versieren. Dit alles in acht uur tijd.

‘Ik heb me zes maanden kunnen voorbereiden op de wedstrijd (initiatief van Callebaut) Het is wat krap, maar ik ben er klaar voor. Maandag reis ik af naar Parijs. Zenuwachtig ben ik nog niet, maar dat zal maandag wel komen.’

Bekijk het dossier World Chocolate Masters

Jennifer houdt vanaf maandag een weglog bij op Bakkerswereld van haar belevenissen in Parijs. 

Reageer op dit artikel