nieuws

Ik Kies Bewust kan beter worden benut

Nieuws

DOETINCHEM – Het aantal broden dat het Ik Kies Bewust-logo mag voeren is de laatste tijd flink toegenomen. Het gezondheidslogo wordt nog niet goed benut.

DOETINCHEM – Het aantal broden dat het Ik Kies Bewust-logo mag voeren is de laatste tijd flink toegenomen. Het gezondheidslogo wordt nog niet goed benut.

Dat stelt Elize Klitsie, secretaris van Stichting Ik Kies Bewust.  Op de winkelvloer is brood met het logo niet altijd goed zichtbaar, aldus Klitsie. De Stichting wil in samenwerking met de aangesloten bakkerijorganisaties de bakkers beter gaan informeren over de mogelijkheden om IKB-brood af te zetten en zo voorloper op gezondheidsgebied te zijn in de ambachtelijke sector. Er zou bijvoorbeeld meer gebruik kunnen worden gemaakt van speciale broodzakken met logo en schapkaartjes waardoor de zichtbaarheid vergroot wordt.

Broden
Uit een steekproef van Stichting blijkt ook dat de Ik Kies Bewust-broden niet altijd aan de gestelde eisen voldoen. Van de vijftien broden hadden vier niet de juiste samenstelling. Er was sprake van te veel zout of verzadigde vetten. Klitsie: ‘We hebben hier onlangs over gesproken met enkele bedrijven en we gaan ervan uit dat de situatie snel verbeterd. Vaak blijkt dan een simpele aanwijzing al voldoende.’

 

Reageer op dit artikel