nieuws

Historie Raamdonkse bakkers vastgelegd in boekvorm

Nieuws

RAAMSDONK – Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog telde Raamsdonk liefst zeven bakkers. De geschiedenis van de bakkerswereld in het dorp is nu in beeld gebracht in boekvorm.

Historie Raamdonkse bakkers vastgelegd in boekvorm

RAAMSDONK – Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog telde Raamsdonk liefst zeven bakkers. Nu nog een. De geschiedenis van de bakkerswereld in het dorp is nu in beeld gebracht in boekvorm.

Oud bakker Toon van de Westen krijgt het eerste exemplaar uitgereikt en met hem begon ook het initiatief om tot de bakkers-geschiedschrijving te komen. Jan van Strien, mede-initiatiefnemer: ‘In 2008 verkochten Toon en Riek van der Westen het pand aan de Molenstraat dat tot 1965 diende als bakkerij Van der Westen en waarin tot 1981 de winkel van zijn tante Jo was gevestigd. Zij schonken de Stichting Raamsdonks Historie een aantal attributen en ook oud-bakker Koos van Strien schonk ons spulletjes.’

Het boekje gaat over de geschiedenis van het broodbakken, maar biedt vooral informatie over de bakkersgezinnen en de grote brand die in 1885 uitbrak in de bakkerij van Piet Heere. Die brand verwoestte niet alleen het pand, maar ook nog dertig andere gebouwen en zeventien schuren. Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog telde Raamsdonk zeven bakkers, vandaag de dag nog een: Bakkerij Van der Westen plus een marktbakker.

 

Reageer op dit artikel