nieuws

Chiel Hogenboom en Sarah Musch naar WK junioren

Nieuws

GOUDA – Chiel Hogenboom en Sarah Musch vertegenwoordigen volgend jaar Nederland op het WK patisserie voor junioren onder de 25 jaar.

Chiel Hogenboom en Sarah Musch naar WK junioren

GOUDA – Chiel Hogenboom en Sarah Musch vertegenwoordigen volgend jaar Nederland op het WK patisserie voor junioren onder de 25 jaar.

Dat heeft de NBOV bekendgemaakt die de kandidaten afvaardigt naar de wedstrijd. Jan Willem Jansen, voorzitter van het Nederlands Patisserie Team en werkzaam bij Chocolaterie Winters in Valkenswaard begeleidt beide kandidaten en treedt tevens als jurylid op tijdens de wedstrijd die in Boedapest, Hongarije wordt gehouden van 22 tot en met 25 februari 2010.

Chiel en Sarah danken hun deelname aan hu eerdere prestaties bij wedstrijden van de Gouden Gard. Chiel, werkzaam bij Patisserie Tout in Amsterdam won de Gouden Gard in 2007, Sarah, werkzaam bij Patisserie Kuyt in Amsterdam eindigde tweede in 2008.
 
Chiel: ‘Het WK lijkt me een geweldige ervaring, waar ik verwacht veel te leren. Daarnaast wil ik voornamelijk genieten van dit mooie evenement. Door nu hard te trainen, wil ik straks zo optimaal mogelijk presteren.’Sarah: ‘Ondanks het feit dat ik volop vertrouwen heb, weet je niet wat je van de concurrentie kan verwachten. Ook weet ik niet of ik mijn ideeën optimaal kan uitvoeren in een andere omgeving. Daarom is het belangrijk veel te trainen, zodat ik op het WK mooie producten kan laten zien van een hoog niveau.’

Wedstrijd
Tijdens de wedstrijd maken de kandidaten producten in de volgende zes wedstrijdonderdelen: showstuk, cake, ijs, pralines, Nationale specialiteit en personages.

Het WK is een initiatief van de UIPCG (Union Internationale de la Pâtisserie-Confiserie-Glacerie), het wereldwijde samenwerkingsverband van banketbakkersorganisaties waar de NBOV lid van is. 

 

Reageer op dit artikel