nieuws

Bakkerij Nagelkerke: ‘bakkers jaar open als proef

Nieuws

BREDA/PRINSENBEEK – Leopold Nagelkerke stelt de gemeenteraad van Breda voor om een proef in te stellen waardoor bakkers een jaar open mogen zijn op zondag.

BREDA/PRINSENBEEK – Bakker Leopold Nagelkerke uit Prinsenbeek stelt de gemeenteraad van Breda voor om een proef in te stellen waardoor bakkers een jaar open mogen zijn op zondag.

Dit voorstel komt naar aanleiding van een brief van 23 bakkers in en om Breda begin september. In de brief maken zij ernstige bezwaren tegen de plannen van de Bredase gemeenteraad om bakkers de mogelijkheid te bieden op zondag open te mogen zijn.
Nagelkerke, die graag op zondag open wilt met zijn bakkerij, meent dat er onvoldoende onderzoek gedaan is of de Bredase bakkers nu wel of niet op zondag open willen zijn.

‘Gekleurde brief bakkers’
Volgens Nagelkerke komt de in zijn ogen ‘gekleurde brief’ van bakkers die niet op zondag open willen niet van het merendeel van de Bredase bakkers. Er staan verschillende bakkers uit andere plaatsen op het lijstje van tegenstanders en veel Bredase bakkers ontbreken, aldus Nagelkerke. Omdat zijn collega’s geen ervaring hebben met de zondagopenstelling kunnen ze hun argumenten niet onderbouwen, vindt hij. Dat de omzet weinig tot niets toeneemt en dat er een negatief effect zou zijn op het midden- en kleinbedrijf, is volgens hem niet waar. ‘Mijn ervaring bewijst het tegendeel.’

Wethouder
wethouder Adank (Economische Zaken) heefti n een brief laten weten: ‘het erg ver vindt gaan om de hele gemeente Breda tot toeristisch gebied’ te verklaren, enkel en alleen om het mogelijk te maken dat bakkers altijd op zondag open mogen.’

De kwestie komt 13 oktober aan de orde tijdens de vergadering van de raadscommissie Economie.

Lees ook
Bakkers Breda mogen maar willen niet open op zondag
Zondagsopening Bakkerij Nagelkerke bijna een feit

 

 

Reageer op dit artikel