nieuws

Bakkerij Ligthart maakt lekkerste én beste Brabantse worstenbroodje

Nieuws

MADE – Ger Ligthart, eigenaar van Bakkerij Ligthart in Made maakt niet alleen de lekkerste, maar ook het Beste Brabantse Worstbroodje van Nederland.

Bakkerij Ligthart maakt lekkerste én beste Brabantse worstenbroodje

MADE – Ger Ligthart, eigenaar van Bakkerij Ligthart in Made maakt niet alleen de lekkerste, maar ook het Beste Brabantse Worstbroodje van Nederland.

Ger Ligthart van Bakkerij Ligthart uit Made won de jaarlijkse NBOV-verkiezing die gisteren in op ROC Eindhoven werd gehouden. Ligthart liet met een 8,5 de andere twintig deelnemende bakkers ver achter zich. Het is de tweede grote prijs voor Ligthart dit jaar. In februari won hij de wedstrijd Lekkerste Brabantse Worstenbrood, een wedstrijd van Omroep Brabant.
Ger Ligthart: ‘Hier ben ik heel blij mee, daar doe je het voor.’ Wat is het geheim? ‘Belangrijk is dat de worst geen krimp heeft, hij moet uit het broodje komen als je hem open snijdt.’ Ligthart betrekt zijn gehakt bij Keurslager De Wijs en Sips uit Made.

Zilver en brons
Ook de tweede en derde plaats waren voor bekenden worstenbroodbakkers. Met een 7,8 was Echte Bakker Theo Pastoor uit Tilburg sinds enige jaren weer terug in de top drie van prijswinnaars. De derde prijs ging naar de winnaar van vorig jaar, Willemse luxe brood en banket (toen nog Bakkerij Rob Swaanen geheten) in Hilvarenbeek. Hij behaalde een 7,7.

Jury
 De Brabantse volkszanger Grad Damen keurde de worstenbroodjes namens de consumentenjury. Hij werd geassisteerd door Anne-Marie Fokkens van de regionale omroep Brabant 10. De vakjury bestond uit Hans Elbers, docent op het Cingel College in Breda, Geert van der Hurk, chef slagerij van de Sligro en Hans Döll, voormalig vakdocent. Juryvoorzitter was Martien Verheijen van het ROC Eindhoven.

 

Reageer op dit artikel