nieuws

Bakker Klaes Hoekstra naar Afghanistan

Nieuws

BEDUM – Bakkerij Hoekstra start maandag 19 oktober de Afghaanse broodactie. Met de opbrengst wordt een bakkerij gebouwd in Kabul. Volgend jaar reist Klaes Hoekstra naar de Afghaanse hoofdstad om de bakkerij op te bouwen.

Bakker Klaes Hoekstra naar Afghanistan

BEDUM – Bakkerij Hoekstra start maandag 19 oktober de Afghaanse broodactie. Met de opbrengst wordt een bakkerij gebouwd in Kabul. Volgend jaar reist Klaes Hoekstra naar de Afghaanse hoofdstad om de bakkerij op te bouwen.

Eigenaar Klaes Hoekstra verkoopt vanaf maandag 19 oktober een maïs-tarwebrood met zonnebloempitten. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Nahid, voor de bouw van een bakkerij voor een vrouwenopvanghuis. Door de bouw van een bakkerij kan een deel van de vrouwen in een eigen inkomen voorzien.

Actie
De actie van Hoekstra voor Nahid loopt tot en met 31 december 2009. Een brood kost 2,50 euro. Van ieder verkocht brood gaat € 0,75 naar het project in  Afghanistan. Bakker Klaes Hoekstra gaat niet alleen de komende maanden dit brood in zijn winkel verkopen, maar gaat volgend jaar ook naar Kabul om de Nahid bakkerij op te zetten en de vrouwen op te leiden.

Machines, grondstoffen
Voor het project is Hoekstra op zoek naar bakkers, machinefabrikanten, grondstoffenleveranciers die machines, bakkerijmaterialen en/of goede ideeën hebben die dienst kunnen doen in een land in opbouw.
Meer informatie: www.klaeshoekstra.nl en www.nahid.nl
 
Lees meer over Hoekstra                               
 

Reageer op dit artikel