nieuws

Bakker Bart deelt eerste schoolontbijt uit

Nieuws

OLDENZAAL – Hoewel het Nationaal Schoolontbijt 2009 maandag officieel van start gaat, heeft Bakker Bart al de eerste ontbijtjes uitgedeeld.

OLDENZAAL – Hoewel het Nationaal Schoolontbijt 2009 maandag officieel van start gaat, heeft Bakker Bart al de eerste ontbijtjes uitgedeeld.

Marc Spijker van Bakker Bart in Oldenzaal verzorgde donderdag 29 oktober voor vierhonderd kinderen een ontbijt. ‘We hebben het vervroegd omdat dat de school beter uitkwam. De organisatie van het Nationaal Schoolontbijt wist er van en vond het geen probleem.’ Volgens Spijker was het een groot succes: ‘We hadden een grote tafel waar alle vierhonderd kinderen aan konden ontbijten. Daarnaast hadden we steltlopers, clowns en een band ingehuurd. Zoiets moet indruk maken zodat de kinderen ontbijten waarderen en het belang er van inzien.’

Reactie Voorlichtingsbureau Brood
Renee Booger van het Voorlichtingsbureau Brood, organisator van het Nationaal Schoolontbijt laat in een reactie weten vooraf geen contact te hebben gehad met Spijker en geen toestemming te hebben gegeven voor de actie. Ze betreurt de premature ontbijtactie dan ook:  ‘Wij willen juist alle activiteiten in een week concentreren om zoveel mogelijk aandacht te genereren.’

Aftrap
Maandag 2 november vindt de officiele aftrap plaats van het Nationaal Schoolontbijt. Die wordt verricht door Sven Kramer en Johann Olav Koss op de Euromast in Rotterdam.
 

Reageer op dit artikel