nieuws

Avebe wint Food Valley Award

Nieuws

EDE – Niet Novarin van Romi Smilfood, maar Avebe is de winnaar geworden van de Food Valley Award. Avebe kreeg de prijs samen met DSM voor de vetvervanger op basis van aardappelzetmeel Etenia.

EDE – Niet Novarin van Romi Smilfood, maar Avebe is de winnaar geworden van de Food Valley Award. Avebe kreeg de prijs samen met DSM voor de vetvervanger op basis van aardappelzetmeel Etenia.

De jury maakte de winnaar donderdag aan het eind van de Food Valley Conference bekend. De deelnemers aan het congres hadden een adviserende stem. Ook zij gaven de voorkeur aan Avebe. De jury koos voor Avebe vanwege de zeer geavanceerde techniek met enzymen waarmee het ingrediënt aardappelzetmeel opgewaardeerd wordt en wordt aangewend ter vervanging van stoffen die niet goed zijn voor de gezondheid. Daarbij wordt bovendien een bijdrage geleverd aan de bestrijding van obesitas, stelde juryvoorzitter en universiteitshoogleraar van Wageningen Universiteit Rudy Rabbinge.

Naast Avebe waren De Grood Innovations en Romi Smilfood genomineerd. De Grood innovations voor de Foodjet printer en Romi Smilfood voor het margarineconcept Novarin. Rabbinge roemde ook deze innovaties.

 

Reageer op dit artikel