nieuws

30 meter, gezond saucijzenbroodje in de maak

Nieuws

WAGENINGEN – Smilde Bakery heeft in samenwerking met Vakschool Wageningen en Wageningen UR een gezond saucijzenbroodje ontwikkeld. De Zócijs, zoals die heet, wordt volgende week op ludieke wijze gepresentterd in een lengte van dertig meter.

30 meter, gezond saucijzenbroodje in de maak

WAGENINGEN –  Smilde Bakery heeft in samenwerking met Vakschool Wageningen en Wageningen UR een gezond saucijzenbroodje ontwikkeld. De Zócijs, zoals die heet, wordt volgende week op ludieke wijze gepresentterd in een lengte van dertig meter. 

De Zócijs die 25 procent minder vet, zout en calorieën bevat, is met Novarin ontwikkeld en wordt tijdens het festival Food4you (7 tot en met 11 oktober)  gepresentterd in een dertig meter lange variant. Daarna wordt die geveild. De opbrengst gaat naar een goed doel. 

Het festival wil de herkomst van voedsel, gezondheid, smaak en gevolgen onder de aandacht brengen bij de consument. Zo is er onder meer: een meergranen ijsje en een honderdzaden brood. Ook onderwerpen als glutenallergie en voedselveiligheid komen aan bod. Zaterdag 10 oktober worden vanaf 12.30 uur gestart met de veiliong van het saucijzenbrood op de Markt in Wageningen. Meer informatie: www.food4you.nl 
Meer informatie over Zócijs: l.burki@smildebakery.com

Lees ook: Vakschool Wageningen viert eeuwfeest met jubileumcongres
Lees meer over Smilde Bakery

 

Reageer op dit artikel